|

در بحبوحه تنش‌های مرزی هند و چین؛

آمریکا ۵ بالگرد آپاچی به دهلی‌نو تحویل می‌دهد

آمریکا ۵ بالگرد آپاچی به دهلی‌نو تحویل می‌دهد

هند به دنبال تشدید تنش‌های مرزی با چین از تامین‌کنندگان تجهیزات نظامی خود خواسته است تحویل تسلیحات را تسریع بخشند.

هند از تأمین‌کنندگان تجهیزات نظامی خود خواسته است تحویل سلاح و سیستم‌های تسلیحاتی را به این کشور تسریع کنند، زیرا تنش‌ها در طول خط مرزی این کشور با چین از ماه آوریل افزایش یافته است.

منابع دولتی هند گفته اند آمریکا، فرانسه و روسیه توافق کرده‌اند تحویل تسلیحات خریداری شده به هند را تسریع بخشیده و ظرف سه ماه آینده سیستم‌های نظامی را برای هند تامین کنند.

در همین حال، شرکت بوئینگ که با هند توافقنامه تسلیحاتی امضا کرده است از تحویل ۵ فروند بالگرد آپاچی به این کشور خبر داده است. این بالگرد‌های جنگی علاوه بر توانایی بالا در شلیک موشک‌های هدایت شونده ضد تانک، هوا به هوا، و حمل انواع مهمات، قادر به انجام نبرد‌های هوایی نیز هستند.

شرکت بوئینگ تاکنون نزدیک به ۲۵۰۰ فروند بالگرد آپاچی به ۱۶ کشور جهان از جمله هلند، انگلیس، یونان، ژاپن، هند، سنگاپور، کره جنوبی، وعربستان سعودی فروخته است.

پیش از این هند سامانه پدافند هوایی آکاش را با هدف مقابله با تهدیدات احتمالی چین در منطقه مرزی لاداخ مستقر کرد. این سامانه قادر است جنگنده ها، بالگرد‌ها و موشک‌های دشمن را رهگیری و به سرعت منهدم کند. بخش راداری این سامانه نیز از توانایی بالایی برای شناسایی هواپیما‌های بدون سرنشین دشمن برخوردار است.

هند در حال حاضر، با استفاده از هواپیما‌های سوخو عملیات شناسایی هوایی در مرز خود با چین را انجام می‌دهد.

پیش از این، یک مقام چینی اعلام کرد این کشور هزاران سرباز، یگان توپخانه‌ای و وسایل نقلیه زره‌پوش به منطقه «لاداخ شمالی» اعزام کرده است.

از ۱۵ ژوئن در دره «گالون» نخستین درگیری مهم اخیر دو کشور هند و چین آغاز شده است که در آن درگیری دو طرف تلفات سنگینی را متحمل شدند. هند اعلام کرده است ۲۰ سرباز خود را در آن درگیری از دست داده و بیش از ۷۶ نفر هم زخمی شده‌اند، اما طرف چینی میزان تلفات خود را هنوز اعلام نکرده است. در درگیری‌های ماه گذشته در منطقه «سیکیم» هیمالیا نیز ۷ سرباز چینی و ۴ سرباز هندی زخمی شدند.

این نخستین بار نیست که دو کشور هند و چین در بخش سیکیم درگیر می‌شوند. در سال ۲۰۱۷، مرزداران چینی و هندی در منطقه «دوکلام» که جداکننده هند، بوتان و چین است به مدت دو ماه و نیم درگیر بودند که در نهایت در اوایل سال ۲۰۱۸ به توافق رسیده و درگیری‌ها پایان یافت.

درگیری‌های مرزی میان هند و چین یک دلیل ثابت دارد و آن هم مشخص نبودن دقیق مرز دو کشور در منطقه‌ای به طول ۴۰۵۷ کیلومتر است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر