|

«هواپیما» چگونه به ابزار دیپلماسی آمریکا تبدیل شد؟

«هواپیما» چگونه به ابزار دیپلماسی آمریکا تبدیل شد؟

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر نشان داد که شیفتگی‌اش به هواپیماها، تنها یک علاقه شخصی نیست، بلکه به ابزاری قدرتمند برای پیشبرد اهداف تجاری، دیپلماتیک و تبلیغاتی او تبدیل شده است. 

به گزارش کن نیوز، از سفر با ایر فورس وان قدیمی تا بازدید از جت لوکس قطری برای جایگزینی موقت، ترامپ در خاورمیانه نه‌تنها قراردادهای میلیاردی برای بوئینگ به ارمغان آورد، بلکه هواپیما را به نماد تازه‌ای از دیپلماسی معامله‌محور خود بدل کرد.

شیفتگی دیرینه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نسبت به جهان هوانوردی، به ابزاری مفید برای دولت‌ها و شرکت‌هایی تبدیل شده که به‌دنبال جلب نظر مثبت او هستند.

به نوشته اکوایران به نقل از بلومبرگ، رئیس‌جمهور ایالات متحده از علاقه‌مندان به هوانوردی است به‌طوریکه بوئینگ 757 شخصی خود را «ترامپ فورس وان» نامیده و به‌دنبال خرید یک جت لوکس قطری برای استفاده به‌عنوان هواپیمای ریاست‌جمهوری است.

دومین مورد، یک نمونه عالی از طبیعت معامله‌گر ریاست‌جمهوری ترامپ است؛ موضوعی که در جریان سفر او به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی به‌شکل کامل مشخص است.

در نخستین روز حضور ترامپ در منطقه، صندوق ثروت عربستان سعودی، سفارشی به ارزش 4.8 میلیارد دلار به شرکت بوئینگ آمریکا ارائه داد. همچنین در جریان سفر امروز رئیس‌جمهور آمریکا به قطر، شرکت هواپیمایی قطر ایرویز قرار است یک سفارش بزرگ برای هواپیماهای غول‌پیکر این هواپیماساز آمریکایی ارائه دهد.

بویینگ در کنار ایرباس به‌عنوان دوقطبی جهانی در حوزه هواپیماهای تجاری بزرگ، نمادی قدرتمند از توانایی تولید آمریکا است. این موضوع باعث شده است این شرکت آمریکایی به مجرایی برای منافع اقتصادی آمریکا در خارج از این کشور تبدیل شود و در عین حال به‌عنوان هدفی از سوی چین یا اتحادیه اروپا در نظر گرفته شود، چراکه آن‌ها می‌خواهند از ترامپ امتیازات تجاری بگیرند.

منبع: اکوایران

ارسال نظر