گسترش برنامههای ایستگاه فضایی بینالمللی تا آخرین نفس
در حالی که ناسا و شرکای آن در ایستگاه فضایی بینالمللی با چالشهای بسیاری بر سر زمان متوقف کردن این ایستگاه مواجه هستند، تصمیم نهایی بر این شده است که تا زمان توقف عملیات آزمایش و اکتشاف ادامه داشته باشد.
در حالی که شرکای ایستگاه فضایی بین المللی توافق کردهاند که این ایستگاه را نهایت تا اواخر دهه ۲۰۲۰ در مدار زمین حفظ کنند، استفاده گسترده از این ایستگاه هنوز با چالشهای فنی و بودجهای مواجه است.
نمایندگان ناسا و سه شریک غربی آن- کانادا، اروپا و ژاپن، در جریان یک نشست در کنفرانس تحقیق و توسعه ایستگاه فضایی بین المللی که روز گذشته برگزار شد، از تایید برنامههای گسترش عملیات ایستگاه فضایی تا سال ۲۰۳۰ خبر دادند. کانادا آخرین کشوری بود که این تمدید را تایید کرد.
بیل نلسون، رئیس ناسا پیش از این اعلام کرده بود این کشور تا سال ۲۰۳۰ به تعهد خود برای همکاری در ایستگاه فضایی بینالمللی با سایر شرکا از جمله سازمان فضایی اروپا، ژاپن، کانادا و روسیه ادامه میدهد. در سال ۲۰۱۸ طرحی از سوی دولت ترامپ قرار بود پشتیبانی از ایستگاه فضایی را تا سال ۲۰۲۵ متوقف کند.
جوئل مونتالبانو، مدیر برنامه ایستگاه فضایی بینالمللی ناسا گفت: برنامه ما این است که ایستگاه فضایی بینالمللی را تا پایان دهه حفظ کنیم؛ بنابراین ما با تمام توان تا پایان سال ۲۰۳۰ پیش میرویم.
حال و هوای این کنفرانس با کنفرانس مشابه در سال قبل بسیار متفاوت بود؛ یوری بوریسوف، رئیس روسکاسموس در نشست سال گذشته طی اظهاراتی گفته بود، روسیه ممکن است در سال ۲۰۲۴ از این شراکت خارج شود. اگرچه رئیس روسکاسموس و دیگر مقامات روسی بعدا این نظرات را تعدیل و اعلام کردند که روسیه به عملیات این ایستگاه تا سال ۲۰۲۸ متعهد شده است.
پیامی که مقامات آژانس فضایی و دیگران در این کنفرانس داشتند این بود که ایستگاه فضایی بینالمللی به عنوان یک پلتفرم تحقیقاتی در حال رسیدن به نقطه هدف است. فرانک دی وین، مدیر برنامه ایستگاه فضایی بیناللمی در آژانس فضایی اروپا در این نشست گفت که یک گام بزرگ در فعال کردن برنامهها اضافه کردن چهارمین عضو خدمه به بخش عملیاتی ایالات متحده است که شامل کانادا، اروپا و ژاپن میشود. این امکان زمانی فراهم شد که موشک کرو دراگون اسپیس ایکس ماموریتهای چرخش خدمه را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد و به بدین ترتیب وابستگی به سایوز را پایان داد.
ارسال نظر