|

به بهانه مرگ مالک باشگاه لسترسیتی؛

سوانح هوایی و تراژدی های به جا مانده در دنیای فوتبال

سوانح هوایی و تراژدی های به جا مانده در دنیای فوتبال

 به دنبال تائید خبر کشته شدن «ویچای سریواداناپرابا» مالک تایلندی باشگاه لسترسیتی بر اثر سانحه هوایی، شبکه «فاکس اسپورتس آسیا» در گزارشی به تعدادی از تراژدی های به بار آمده از سوانح هوایی در دنیای فوتبال اشاره کرد.

سقوط بالگرد مالک تایلندی باشگاه لسترسیتی که به کشته شدن وی انجامید، جهان فوتبال را غافلگیر کرد.
سیل پیام های تسلیت از گوشه و کنار دنیا برای همدردی با کشته شدن مردی که داستان افسانه ای مدرن باشگاه لسترسیتی را نوشته بود و به آن ها برای رسیدن از حضیض ذلت به بلندای عزت و فتح عنوان قهرمانی لیگ برتر جزیره کمک کرد، سرازیر شد.
با این وجود، مرگ مالک تایلندی لستر و موسس گروه کینگز پاور نخستین سانحه هوایی نیست که منجر به کشته شدن و از دست رفتن جان های ارزشمندی شده است؛ فاکس اسپورتس آسیا در این گزارش به تعدادی از تراژدی های به بار آمده پس از وقوع سوانح هوایی اشاره کرده است.

** متیو هاردینگ – قائم مقام فقید چلسی – 22 اکتبر 1996
نایب رئیس جوان باشگاه چلسی در سال 1996 در حادثه ای مشابه آنچه برای ویچای رخ داد، جان خود را از دست داد و اخبار ناگوار روز شنبه خاطرات دلخراشی را برای هواداران چلسی تداعی کرد؛ هوادارانی که هفته گذشته، بیست و دومین سالروز مرگ هاردینگ را به سوگ نشستند.
بالگرد تاجر بریتانیایی در مسیر بازگشت از یکی از بازی های لیگ برتر که در بولتون برگزار می شد، دچار سانحه شد و هاردینگ به همراه 4 تن دیگر جان خود را از دست دادند.

** دردانه های بازبی – منچستریونایتد – 6 فوریه 1958
به احتمال زیاد دردناک ترین تراژدی که تقریبا یک تیم ورزشی را به کام مرگ فرستاد، سانحه هوایی پرواز مونیخ در سال 1958 است که در آن 23 نفر شامل بازیکنان جوان تیم اول منچستریونایتد به همراه 3 تن از اعضای کادر فنی و 8 روزنامه نگار جان باختند.
هواپیمای کاروان شیاطین سرخ به سرمربیگری «مت بازبی» در راه بازگشت از بلگراد و پس از پیروزی مقابل ستاره سرخ بلگراد و راهیابی به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا، دچار سانحه شد.
فاجعه به بار آمده موجب شد تا آینده باشگاه منچستریونایتد در هاله ای ابهام قرار گیرد اما تیم نخ نمای آن روزهای یونایتد با بهره گرفتن از بازیکنان ذخیره و تعدادی از بازیکنان تیم جوانان با هدایت «جیمی مورفی» دستیار بازبی موفق شد مسیر خود را از فصل 1957 – 1958 بار دیگر پی بگیرد.

** شاپوکوئنزه – برزیل – 28 نوامبر 2016
فاجعه شاپوکوئنزه داستان دیداری را روایت می کند که قرار بود بزرگ ترین پیکار باشگاهی کوچک در برزیل باشد که از بخت بد به یکی از غم بار ترین تراژدی های ورزشی عصر جدید بدل شد.
تیم دسته اولی شاپوکوئنزه قرار بود در دور رفت «جام سودامریکانا» در سال 2016 به مصاف «اتلتیکو ناسیونال» کلمبیا برود اما سانحه هوایی سرنوشت آن ها را به شکلی هولناک تغییر داد.
هواپیمای حامل بازیکنان این تیم در نزدیکی باند فرودگاه بین المللی «خوزه ماریا کوردوا» دچار سانحه شد و در مجموع منجر به کشته شدن 71 نفر از بازیکنان، روزنامه نگاران و هیات همراه این تیم شد؛ در این حادثه جانخراش تنها 6 نفر جان سالم به در بردند که البته به دلیل صدمات جدی تا پایان عمر از بازی کردن محروم شدند.

** قهرمانان سقوط پرواز تیم ملی زامبیا – 27 آوریل 1993
تیم ملی فوتبال زامبیا برای برگزاری بازی مقدماتی مقابل سنگال راهی داکار شد و در کمال تاسف هواپیمای مسافربری نیروی هوایی زامبیا مدت کوتاهی پس از برخاستن از باند فرودگاه گابن به قعر اقیانوس اطلس سقوط کرد و تمام سرنشینان آن شامل 25 بازیکن و 5 نفر از اعضای کادر همراه این تیم کشته شدند.

** گرن تورینو – 4 مه 1949
تیم گرن تورینو که معمولا با همین لقب شناخته می شدند، یکی از موفق ترین باشگاه های فوتبال ایتالیا در دهه 40 میلادی بود.
آن ها از فصل 1942 – 1943موفق شدند 5 بار پیاپی عنوان قهرمانی لیگ ایتالیا را به دست بیاورند، جام حذفی را از آن خود و یوونتوس بزرگ را حذف کنند. علاوه بر این، آن ها بدنه اصلی تیم ملی ایتالیا را که یکی از قدرتمندترین تیم های ملی آن روزگار بود، تشکیل می دادند.
با این حال، تراژدی دامن پیشتازان فوتبال ایتالیا را گرفت و هواپیمای حامل این تیم در مسیر برگشت از لیسبون به تورین پس از انجام یک بازی دوستانه مقابل بنفیکا در دام حادثه ای دلخراش گرفتار شد.
هواپیمای فیات متعلق به شرکت هوایی ایتالیا به دلیل عدم دید کافی و باد شدید از مسیر خارج شد و به دیوار کلیسای باسیلیکا سوپرگا در تورین برخورد کرد و در نتیجه آن تمام 31 سرنشین هواپیما در دم جان خود را از دست دادند.
سقوط هواپیمای حامل بازیکنان تیم گرن تورینو از جهاتی به حادثه پرواز مونیخ و کشته شدن بازیکنان تیم منچستریونایتد شباهت دارد؛ یک تیم جوان با سبک بازی چشم نواز پیش از آنکه پتانسیل های خود را به طور تمام و کمال شکوفا کنند، تکه تکه شدند با این تفاوت که اگرچه یونایتدها از خاکستر دوباره جان گرفتند اما تورینی ها هرگر موفق نشدند به دوران اوج خود پیش از تراژدی باز گردند و صرف نظر از فتح اسکودتو در سال 1976، گرن تورینو همواره سایه سنگین یوونتوس و آ. ث میلان را روی سر خود حس می کرد.

منبع:ایرنا

ارسال نظر