|

عضو کمیسیون حمل‌ونقل مجلس در گفت‌وگو با کن نیوز:

موانع قانونی اجازه خرید هواپیما را نمی‌دهد


موانع قانونی اجازه خرید هواپیما را نمی‌دهد

عضو کمیسیون حمل و نقل مجلس گفت: ممکن است وارد کردن هواپیماها با قراردادهای شفاف همراه نباشد اما این کار ضروری است زیرا امروز بخشی از ناوگان هوایی فرسوده و بخش دیگری هم زمین‌گیر شده و باید به هر شکلی آن را نوسازی کرد. البته برای خرید هواپیما به لحاظ اعتباری در کشور مشکلی وجود ندارد.

 ایرلاین‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذارانی که برای وارد کردن هواپیما راغب هستند فراوانند و ما در این زمینه محدودیتی نداریم. مساله بر سر موانع قانونی برای خرید هواپیماست. 

حسین محمدزاده در گفت و گو با کن نیوز، درباره ظرفیت‌ها و موانع موجود برای توسعه حمل و نقل هوایی افزود: عدم همسویی همسایگان با ما و وجود منافع کشورهای متخاصم شرایط دیگری را رقم زده است. نباید ما متوقع باشیم که چون ظرفیت‌های جغرافیایی ویژه‌ای داریم همه اطراف ما متوقف بماند. طبیعی است که برای مثال کریدور شمال به جنوب از ترکیه به فاو یا کریدور غرب به شرق منتهی به هرات و کریدور زنگزور مطرح شود. یا فعالیت‌های عربستان و موانعی که برای ما در مساله ترانزیت نفتی در خلیج فارس وجود دارد را هم باید در نظر بگیریم. درواقع هر کشوری که بیشتر از دیگران سرمایه لازم را به کار بگیرد و مشارکت همسایگان را جلب کند تحقق برنامه‌هایش هم امکان‌پذیرتر خواهد بود.

وی گفت: وجود تقاضا برای جابجایی مسافر و مبادلات هوایی نشان‌دهنده واقعی بودن نیاز کشور به هواپیماست. اما در زمینه توسعه ناوگان هوایی ما با مساله تحریم‌ها مواجهیم که به طور رسمی و قانونی مانع وارد کردن هواپیما به کشورمان شده است. در قالب توافق برجام قرادادهایی با برخی شرکت‌ها مانند ایرباس به امضا رسید اما متاسفانه اجرایی نشد و فقط چند ای‌تی‌آر یا هواپیمای ملخی وارد شد که برای بهره‌برداری از همان‌ها هم کشور دچار مشکل بود.  

محمدزاده ادامه داد: من نمی‌خواهم محدودیت‌ها را علت‌العلل مشکلات بنامم. اما با این شرایط خاصی که داریم و ایران با بیش از سی هزار عنوان تحریمی مواجه است نباید توقع داشت در سطح بین‌الملل و در یک موضوع خاص به نتیجه مطلوب برسیم. البته ظرفیت‌های بالقوه اقلیمی و جغرافیایی در اثر نوع جانمایی کشور برای ما فراهم است. اما به واسطه تحریم‌ها میزانی از درآمدها به کشور بر نمی‌گردد. موضوع حمل و نقل و لجستیک در عرصه بین‌الملل هیچگاه متکی به برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی کشور نیست. کشورهای همسایه باید در تعریف یک طرح یا پروژه یا فرایند همراهی لازم را با ما داشته باشند. 

 

 

 

ارسال نظر