|

پورفرزانه: صنعت هوایی ما در برابر فشارهای بین‌المللی تاب آورده است

پورفرزانه: صنعت هوایی ما در برابر فشارهای بین‌المللی تاب آورده است

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: موفقیت در توسعه دانش مهندسی معکوس، ساخت قطعه و موتور، راه اندازی مراکز تعمیر و نگهداری (MRO) در داخل کشور، خبر از تاب‌آوری کشور در مقابل فشارهای خارجی را می‌دهد.

به گزارش کن نیوز، حسین پورفرزانه، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان  هواپیمایی کشوری گفت: موفقیت در توسعه دانش مهندسی معکوس، ساخت قطعه و موتور، راه اندازی مراکز تعمیر و نگهداری (MRO) در داخل کشور، طراحی و ساخت وسایل پرنده سبک و فوق سبک آموزشی و همچنین قطعات هواپیمای مسافری توسط شرکت های دانش بنیان و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه های تعمیرات و نگهداری، نه تنها نشان دهنده تاب آوری صنعت هوانوردی ایران در برابر فشارهای بین المللی است؛ بلکه گواهی است بر این امر که در صورت فراهم شدن سایر بسترهای حمایتی و رفع موانع قانونی؛ توان جهش فناورانه و اقتصادی را نیز داراست. 

وی افزود: صنعت هوانوردی ایران، به دلیل اثرات عمیق تحریم های بین المللی و محدودیت های اعمال شده؛ از تامین هواپیما و قطعه تا دشواری های ناشی از دریافت خدمات تعمیر و نگهداری؛ همواره با چالش های جدی از جمله فرسودگی ناوگان، محدودیت های فناورانه، کمبود سرمایه گذاری و ... مواجه است.

رئیس سازمان  هواپیمایی کشوری با بیان اینکه برخی کشورها در شرایط مشابه با ایران مسیرهای متفاوتی برای حفظ و توسعه صنعت هوانوردی خود در پیش گرفتند که بررسی هر کدام از این تجارب می تواند درک دقیق تری از جایگاه ایران و نقاط قوت و ضعف آن ارائه دهد، عنوان کرد: ایران نیز در مقایسه با این کشورها، به ترکیبی از رویکردهای بومی سازی، تعمیرات داخلی و فعالیت شرکت های دانش بنیان روی آورد. اما برخلاف سایر کشورها فاقد حمایت های دولتی گسترده و متمرکز بود.

وی در ادامه توضیح داد: توسعه هوانوردی عمومی و ایرتاکسی، حمایت و ارائه تسهیلات حمایتی به شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور گسترش فعالیت‌های فناورانه، ایجاد مشوق‌های مالیاتی و تعرفه‌ای، ارائه تخفیف‌های مالیاتی و تعرفه‌ای برای سرمایه‌گذاران در حوزه هوانوردی از جمله استراتژی‌هایی به شمار می رود که می‌تواند انگیزه‌های لازم برای ورود سرمایه‌های جدید را فراهم کند.

پور فرزانه با اشاره به تسهیل فرآیندهای اداری و صدور مجوزها بیان کرد: ؛ کاهش بوروکراسی و تسهیل در صدور مجوزهای لازم برای فعالیت در صنعت هوانوردی به منظور تسریع روند جذب سرمایه‌گذاران، توسعه زیرساخت‌های فناورانه از جمله؛ سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین می‌تواند به ارتقای کیفیت خدمات و افزایش بهره‌وری در صنعت هوانوردی منجر شود.

 

 

ارسال نظر