|

کولت ای. وولمن کارآفرین حوزه هواپیمایی

کولت ای. وولمن کارآفرین حوزه هواپیمایی

کولت اورمن وولمن (Collett Everman Woolman) یک کارآفرین آمریکایی در حوزه هواپیمایی بود که «شرکت هواپیمایی دلتا» را از آغاز که یک شرکت کوچک سم پاشی هوایی بود تا عصر جت رهبری کرد. او در هشتم اکتبر ۱۸۸۹ در بلومینگتونِ ایندیانا به دنیا آمد و پس از اخذ فوق‌لیسانس خود در رشته کشاورزی، کارگزار ترویج کشاورزی در دانشگاه ایالتی لوییزیانا شد. در آن زمان مزارع پنبه ایالات جنوبی درگیر آفتی به نام «سوسکچه غوزه: boll weevil» بود.

وولمن به فعالیت‌های حشره شناسی به نام کود و تیم همراه وی که در آزمایشگاه وزارت کشاورزی از هواپیماهای ارتش برای سم پاشی آرسنات کلسیم برای مقابله با این آفت استفاده می‌کردند، علاقه‌مند شد. شرکت هواپیمایی هاف-دالاند که هواپیما می‌ساخت نیز تصمیم به برپایی شعبه‌ای از خود در ۱۹۲۵ برای سم پاشی هوایی کرد. در ۱۹۲۵ وولمن به این بخش جدید در ماکونِ جورجیا پیوست و به‌عنوان حشره‌شناس ارشد، مسوول فروش شرکت شد. در تابستان ناوگان آنها به ۱۸ هواپیمای سم‌پاش افزایش یافت که در آن زمان بزرگ‌ترین ناوگان بخش خصوصی بود.
 

وولمن در ۱۹۲۸ در راستای سفرهای هوایی در پرو تلاش‌هایی کرد و با شرکت هواپیمایی پرو نیز به توافق رسید؛ اما این فعالیت دیری نپایید و او به لوییزیانا بازگشت؛ جایی که همراه با یک بانکدار، تراویس اولیور موفق به خرید دارایی‌های سم پاشی هوایی هاف دانالد شد و شرکت جدید با نام «خدمات هواپیمایی دلتا» در سال ۱۹۲۸ تاسیس شد. یک سال بعد شرکت دلتا شروع به حمل و نقل مسافر میان شهرهایی مانند دالاس، تگزاس و جکسون کرد. در ۱۹۳۰ این موسسه به «شرکت هواپیمایی دلتا» تغییر نام داد؛ اما در پی واگذاری سرویس پست هوایی مسیر دلتا به هواپیمایی دیگری، فعالیت‌‌‌‌‌‌های مسافربری شرکت متوقف شد؛ اما چهار سال بعد با انعقاد یک قرارداد پست هوایی دیگر از نو فعالیت‌های خود را آغاز کرد. هر چند تا سال ۱۹۶۶، این خطوط هوایی بخش سم‌پاشی کشاورزی خود را حفظ کرد؛ اما پس از ۱۹۳۸ این دو حوزه پست هوایی و حمل مسافر بود که بیشترین سودآوری را برای شرکت داشت. طی چند دهه بعد، وولمن مدیر ارشد خطوط هوایی دلتا و از ۱۹۴۵ رئیس آن بود. از ۱۹۶۵ تا زمان مرگ، وولمن همزمان رئیس و مدیرعامل این شرکت بود. او در سپتامبر ۱۹۶۶ در هوستون تگزاس درگذشت. در سال ۱۹۹۲ به تالار مشاهیر هوانوردی جورجیا و دو سال بعد به تالار مشاهیر هوانوردی آمریکا راه یافت.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر