حذف درآمدهای صنعت هوایی با بسته شدن فضای کشور

یک کارشناس صنعت هوایی گفت: به دنبال وقوع جنگ و بسته شدن فضای کشور، کسب درآمد در صنعت حمل و نقل هوایی کشور دچار مشکل شده است.
به گزارش کن نیوز؛ علیرضا منظری، کارشناس صنعت هوایی، در گفتوگو با آوش درباره درآمدهای صنعت حمل و نقل هوایی که این روزها با بسته شدن آسمان ایران دچار مشکل شده، بیان کرد: در مورد فضای کشور بهطور طبیعی قبل از بسته شدن، روزانه حدود 650 پرواز از آسمان ایران عبور میکرد.
این کارشناس افزود: با بسته شدن فضای کشور این تعداد هواپیما به جای اینکه از مسیر ایران پرواز انجام دهند از مسیرهای دیگری پرواز میکنند.
منظری گفت: هر پروازی که از فضای ایران عبور میکرد، بسته به میزان کیلومتر پروازی که از روی فضای ما داشت، رقمی را بهعنوان حق عبور پرداخت میکرد.
او ادامه داد: بهطور متوسط این پروازها بابت عبور از فضای ایران بین 800 تا هزار دلار باید پرداخت میکنند. طبیعتا وقتی این تعداد پرواز در روز انجام نمیگیرد، روزانه همین میزان درآمد از دست میرود.
منظری توضیح داد: پروازهای داخلی که نقطه به نقطه انجام میگیرد هم محل کسب درآمد در صنعت هوایی است. در روز بین 600 تا 650 پرواز داریم. اگر هر پرواز بهطور متوسط روزانه 140 بلیت بفروشد، حدود 84 هزار بلیت در روز باید فروخته شود.
او اضافه کرد: چون این تعداد بلیت فروخته نمیشود، طبیعتا این پول هم دریافت نمیشود. اگر بهطور متوسط قیمت هر بلیت در پروازهای داخلی و خارجی 5 میلیون تومان باشد، 84 هزار بلیت 5 میلیون تومانی فروخته نمیشود و معادل این رقم خسارت به شرکتهای هواپیمایی در روز وارد خواهد شد.
این کارشناس صنعت هوایی درباره خدمات دیگر فرودگاهها که منجر به درآمدزایی میشود، گفت: شرکتهای هواپیمایی خارجی که پروازشان از بیرون به داخل ایران میآید، علاوه بر این هزینههایی که وجود دارد، باید هزینه هندلینگ پرداخت کنند. وقتی این پروازها انجام نمیشود، درآمدهای بخش هندلینگ هم محقق نمیشود.
منظری اضافه کرد: هنلدینگ هر پرواز خارجی حدود 250 دلار در شبانه روز است. اگر 50 پرواز خارجی هزینه هندلینگ پرداخت کند، عدد حاصل از هندلینگ به دلیل بسته شدن فضای کشور از دست میرود.
ارسال نظر